Week 1, Onderdeel 1
In uitvoering

Dag 4: Elke dag wensen Copy

15 juli 2024

Heb jij dat ook, dat het lijkt alsof iedereen om je heen heel duidelijk weet wat hij wil, behalve jij? Dat je best je hart wilt volgen, maar dat je geen idee hebt welke richting dat dan op is? Want wat is nou je passie, of wat is nou jouw droom? Je bent zeker niet de enige. De wereld om ons heen vraagt zoveel van ons hoofd, dat ons hart soms wat in de verdrukking komt. Echt zien wie je bent en wat jou gelukkig maakt, kan lastig zijn.

Daarom wil ik ook zo graag dat je begint met dromen. Ik geloof echt dat er iets bijzonders gebeurt wanneer je droomt over je toekomst. Het zorgt dat je weer in contact komt met je kern en luistert naar je hart. Door te dromen over de toekomst ga je langzaam steeds meer openstaan voor de mooie dingen die ook nu al gebeuren in je leven. Ik weet zeker dat je niet alleen steeds meer gaat geloven in de mogelijkheid van die droom in de toekomst, maar ook nu al zult ervaren dat overal om je heen het geluk je toelacht.

Want weet je: mensen zijn gemaakt om te maken. Het creëren van dingen, relaties, herinneringen en ervaringen is wat we geweldig goed kunnen. Het geeft ons voldoening, zeker wanneer we dit doen vanuit ons hart. Ons hele leven blijven we dan ook creëren. En alles wat we maken, begint bij een wens, een droom.

Ook jij bent op reis om het allerbeste uit jezelf te halen. Om je hart en hoofd, je lichaam en ziel, je dromen en realiteit op één lijn te krijgen. Daar mag je best even over doen. Je mag fouten maken, je kunt op keuzes terugkomen en je zult ook zeker periodes ervaren waarin het niet gaat zoals je je had voorgesteld.

Oefening: De eerste wensenlijst

Vandaag gaan we echt beginnen met je eerste wensenlijst! Spannend. Ik wil je vragen om een lijstje te maken met je wensen en dromen. Gewoon een stuk of tien dingen – of twintig, hoeveel je maar wilt – die je graag wilt zijn, doen, ontvangen of ervaren in je leven. En alles mag. Denk er niet teveel over na, maar schrijf het gewoon op. De komende dagen gaan we dit een aantal keer doen en je zult merken dat er vanzelf bepaalde thema’s boven komen drijven. Droom er maar op los!

Deel je jouw dromen weer in de droomcirkel?

Werkblad

Je kan dit werkblad gebruiken als je wilt om je eerste dromen op te schrijven. Download hem hier.